Παλαιοτερες αθλητικες δραστηριοτητες

Σχολικό έτος 2012-13


1ο Τουρνουά –Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αποφοίτων Ιωνιδείου

            Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου 2013 , πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ της Ιωνιδείου Σχολής το 1ο Τουρνουά – Πρωτάθλημα Μπάσκετ των Αποφοίτων της , που διοργάνωσε  Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής  Πειραιά
Σκοπός  του τουρνουά ήταν να φέρει κοντά τους παλαιούς αλλά και τους νεώτερους αποφοίτους και να πραγματοποιήσει την επιθυμία τους να αγωνιστούν ξανά στην αυλή του σχολείου.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και δημιουργήθηκαν 4 ομάδες (1η Απόφοιτοι δεκαετίας 80, 2ηΑπόφοιτοι δεκαετίας 90, 3η Απόφοιτοι του 2000, 4η Απόφοιτοι δεκαετίας 70 & φίλοι του Συνδέσμου Αποφοίτων)
Συμμετείχαν από τον Σύνδεσμο αποφοίτων της Ιωνιδείου οι Μπουρλετίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος) & Κωνσταντόπουλος Ιωάννης (Γραμματέας Τομέα Πειραιά)  και από το Λύκειο της Ιωνιδείου, ο Πλυτάς Φραγκίσκος (Καθηγητής Φ.Α.).


Στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Στίβου Ελλάδας Κύπρου που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. στις 24 & 25 Απριλίου 2013 και έλαβαν μέρος σε κάθε αγώνισμα οι 7 καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας και ο καλύτερος αθλητής της Κύπρου, η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Μπαράκου Ιουλία , πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων Βάδην Κοριτσιών με 24΄24΄΄38 σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ,  καταρρίπτοντας παράλληλα το παλιό που είχε σημειωθεί στον Β΄ προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά  στις 18 Απριλίου 2013 με 24΄42΄΄14.

        Θερμά συγχαρητήρια στην Ιουλία από τον Διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων και της ευχόμαστε να πιάσει το όριο στα 10.000 m προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Ριέτι της Ιταλίας.


            Στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Αγοριών και συγκεκριμένα στον 7ο όμιλο του 2ου προκριματικού γύρου που διεξήχθη στο γήπεδο Δραπετσώνας στις 16 & 18 Απριλίου 2013 και στο οποίο συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες ομάδες των Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Σάμου, Χίου, Λέσβου-Λήμνου & Πειραιά, η ομάδα του σχολείου μας   αφού νίκησε την ομάδα Λυκείου Παμφίλων Λέσβου 2-0 (25-16, 25-16) έχασε στον ημιτελικό από το 1ο ΕΠΑΛ Σύρου 0-2 (21-25, 20-25) και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν εξίσου καλά και στο μέλλον.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές : Δεληπρίμης Εμμανουήλ (Β1), Βαρτιάν Ασαντούρ (Β1) ,Δουμάκης Ανδρέας (Γ2), Κοφινάς Δημήτριος (Γ2), Κολοβός Γεώργιος (Γ2), Ζαλούμης Γεώργιος (Γ2), Ψύλλας Ιωάννης–Σπυρίδων (Β4), Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος (Γ3), Μάλλης Νικόλαος (Γ3), Δεμιτζόγλου Μιχαήλ (Α1), Χαιρέτας Χαράλαμπος (Β4), Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος (Β4), Αλευριάδης Κοσμάς (Α1). Συνοδός- προπονητής ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πλυτάς Φραγκίσκος.

 


            Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013  ,έγινε στο σχολείο μας παρουσίαση του αθλήματος του Παγκρατίου από τον γυμναστή-προπονητή Κολλαρίδη Αθανάσιο και τους συνεργάτες του.
Το Παγκράτιο ανήκε στην κατηγορία των βαρέων αγωνισμάτων και προστέθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 648π.Χ. στην 33η Ολυμπιάδα. Θεωρούνταν το πλέον επικίνδυνο αγώνισμα αφού συνδύαζε όλα τα χτυπήματα της πυγμαχίας  και τις λαβές της πάλης και σύμφωνα με τον Φιλόστρατο εθεωρείτο ως μια εξαιρετική άσκηση για την προγύμναση των πολεμιστών. Στη σημερινή του μορφή οι σύγχρονοι παγκρατιστές δεν αρχίζουν ένα αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα αλλά έως ότου παρέλθει ο χρόνος των τριών λεπτών. Το Παγκράτιο είναι συγγενικό του Κικ μπόξινγκ και περιλαμβάνει κινήσεις (σκιαμαχίες) με τις οποίες αποδεικνύεις ότι είσαι κάτοχος της τεχνικής ,κάτι σαν τα κάτα του Καράτε ή τα τουλ του Τάε Κβο Ντο.
Η παρουσίαση έγινε στις ώρες της Φυσικής Αγωγής (4η έως και 7η  ώρα) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Φ.Α. Πλυτά Φραγκίσκου και συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Α2, Γ2, Α1 & Α3 οι οποίοι προσέγγισαν και βιωματικά το άθλημα, δοκιμάζοντας μια σειρά λαβών στο χώρο του γυμναστηρίου.


 

Στις 30/03/2013 η μαθήτριά μας Μπαράκου Ιουλία Λυκείου) αγωνίστηκε στα Μέγαρα σε προκριματικό αγώνα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, που θα διεξαχθεί στο Αϊβαλή της Τουρκίας, και κατέκτησε την θέση.

Από το Διευθυντή και το Σύλλογο Καθηγητών θερμά συγχαρητήρια &  καλή επιτυχία!


            Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Αθλητικός Προσανατολισμός» που οργανώθηκε από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου .

                  Σκοπός της δραστηριότητας ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους, τα ολυμπιακά αθλήματα της Ιστιοπλοΐας, του Τζούντο, της Κωπηλασίας της Υδατοσφαίρισης και της Ξιφασκίας , ενώ παράλληλα Ολυμπιονίκες αναλάμβαναν να παρουσιάσουν το κάθε άθλημα και να ενημερώνουν τους μαθητές σχετικά με τους κανονισμούς τα χαρακτηριστικά αλλά και τις δυσκολίες του εκάστοτε αθλήματος

            Στην δραστηριότητα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ & Γ΄Λυκείου οι οποίοι, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ακολούθησαν ένα κυκλικό πρόγραμμα προκειμένου να περάσουν και από τα 5 Ολυμπιακά αθλήματα

            Οι Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοι:

Υδατοσφαίριση:

Βούλα Κοζομπόλη (2η στην Αθήνα 2004)

Αγγελική   Καραπατάκη (2η στην Αθήνα 2004),

Ευάγγελος Πάτρας (6ος στην  Ατλάντα 1996)

και  Κώστας Λούδης. (4ος στην Αθήνα 2004 και   6ος στη Ατλάντα 1996)

Τζούντο :              

Μαρία Καραγιαννοπούλου (5η στην Αθήνα 2004)

Κωπηλασία:         

Βασίλης Πολύμερος (3ος στην Αθήνα 2004 και 2ος στο Πεκίνο  2008) και

Χρύσα Μπισκιτζή (5η στο Πεκίνο 2008)     

Ξιφασκία:          

Δήμητρα Μαγκανουδάκη (8η στην Αθήνα 2004)

Ιστιοπλοΐα:           

Βιργινία Κραβαριώτη (3η στο Πεκίνο 2008) και

Σοφία   Παπαδοπούλου (3η στο Πεκίνο 2008).

            Συμμετείχαν επίσης, από τον Σύνδεσμο αποφοίτων της Ιωνιδείου οι Μπουρλετίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος) & Κωνσταντόπουλος Ιωάννης (Γραμματέας Τομέα Πειραιά), ο Σταθόπουλος Ιωάννης (υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου Ολυμπιονικών) και οι καθηγητές του Λυκείου της Ιωνιδείου, Πλυτάς Φραγκίσκος και Ηλιοπούλου Ελένη.


         Στο πρωτάθλημα Λυκείων – ΕΠΑΛ  2012-2013 της Διεύθυνσης Πειραιά που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘΠΑ, και διεξήχθη τον Φεβρουάριο & Μάρτιο του 2013, το σχολείο μας συμμετείχε με τέσσερις ομάδες με τα ακόλουθα αποτελέσματα :

            α) Η ομάδα Πετοσφαίρισης  Αγοριών αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Πειραιά μετά από ένα δύσκολο ημιτελικό με το 2ο Λύκειο Νίκαιας 2-0 (25-19,25-21) και ένα συναρπαστικό τελικό με το 6ο Λύκειο Πειραιά 2-1 (23-25, 25-19,15-11) και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.  

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές : Δεληπρίμης Εμμανουήλ (Β1), Βαρτιάν Ασαντούρ (Β1) ,Δουμάκης Ανδρέας (Γ2), Κοφινάς Δημήτριος (Γ2), Κολοβός Γεώργιος (Γ2), Ζαλούμης Γεώργιος (Γ2), Ψύλλας Ιωάννης–Σπυρίδων (Β4), Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος (Γ3), Μάλλης Νικόλαος (Γ3), Δεμιτζόγλου Μιχαήλ (Α1), Χαιρέτας Χαράλαμπος (Β4), Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος (Β4), Λάτσης Ηλίας- Κωνσταντίνος (Γ2), Αλευριάδης Κοσμάς (Α1)

            β) Η ομάδα Πετοσφαίρισης Κοριτσιών είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία κερδίζοντας 2-1 (26-24,16-25,15-10) μετά από ένα αμφίρροπο αγώνα την νικήτρια ομάδα της προηγούμενης διοργάνωσης (2ο Λύκειο Πειραιά), αλλά στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες 1-2 (25-15, 8-25,11-15) από το 2ο Λύκειο Δραπετσώνας, που στη συνέχεια κατέκτησε την πρώτη θέση.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθήτριες: Παλημέρη Διονυσία (Β3), Κρητικού Μαρβίτα (Β2), Δαρδακούλη Μαρία (Α1), Μάρτου Σοφία (Α3), Καμίνη Μαρία (Β2), Αποστολοπούλου Μαίρη (Γ1), Πολυμενάκου Φωτεινή (Β3), Οικονόμου Βιολέτα (Β3), Σιταρένιου Ηλιάνα (Β3), Σαγρή Αλεξάνδρα (Α4), Χατζηδημητρίου Στέλλα (Γ4), Μπουγκάντζα Σοφία (Α3)

            γ) Η ομάδα Ποδοσφαίρου Αγοριών, παρά την ικανοποιητική της απόδοση, αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτυ από τον 1ο αγώνα.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Βαρδάκος Ιωάννης (Γ1), Βαρδάκος Μιχαήλ (Γ1), Λιναρδάτος Κωνσταντίνος-Ιωάννης (Γ3), Βλαχοπαναγιώτης Σωτήριος (Γ1), Αμπατζόγλου Νικόλαος (Β1), Χονδροκούκης Πέτρος (Γ4), Μελέτης Ανδρέας (Γ3), Δελαγραμμάτικας Γεώργιος (Γ1), Καρακούσης Χρήστος (Γ2), Μηνακούλης Νικόλαος (Β2), Τσαντουλής Παναγιώτης (Α4), Τερζάνης Ιωάννης (Β4), Υζολάρι Ελευθέριος (Β4), Κατέμογλου Ιωάννης (Β2), Χαλκιόπουλος Χρύσανθος (Β4)

            δ) Η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, ομάδα του 9ου Λυκείου Πειραιά

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Γιανουλάτος Γεράσιμος (Α1), Μοσχολιός Ιωάννης (Γ3), Πουλημενέας Γεώργιος (Β3), Λάτσης Βασίλειος (Α2), Μπάρκας Βλάσης (Α3), Νοδάρας Ιωάννης (Α3), Τσεκούρας Γεώργιος (Γ4), Αριστείδης Ευάγγελος (Γ1), Αποστολόπουλος Δημήτριος (Γ1), Ζουριδάκης Στυλιανός-Νεκτάριος (Γ1),Σδρένιας Δημήτριος (Γ4), Καραμάνης Δήμος (Β2) 

            Τις ομάδες του σχολείου προετοίμασε και συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πλυτάς Φραγκίσκος.


            Την Δευτέρα και Τρίτη 28 & 29 Ιανουαρίου 2013 ,στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Η Μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών από και προς το σχολείο και η Φυσική τους δραστηριότητα»
Η έρευνα υλοποιήθηκε από τον Καρακατσάνη Κωνσταντίνο (Γυμναστή – προπονητή, μέλος της ερευνητικής ομάδας) τις ώρες της Φυσικής Αγωγής  υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Φ.Α.  Πλυτά Φραγκίσκου και κατά την διάρκειά της έγιναν σωματομετρικές μετρήσεις (σωματικό βάρος και ύψος) και συμπληρώθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο. Συμμετείχαν συνολικά 81 μαθητές από 3 τμήματα του σχολείου μας, ένα ανά κάθε τάξη (Α4, Β4 & Γ3).


 

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου  πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Ολυμπιονίκης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι». Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από τις αθλήτριες της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, οι οποίες κατέλαβαν την 3η θέση στην κατηγορία Ίνγκλιγκ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

            Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές της Α' Λυκείου από κοντά τις δύο σπουδαίες αθλήτριες, να μιλήσουν μαζί τους και να συνειδητοποιήσουν ότι  η επιτυχία έρχεται μόνο μετά από  συνεχή και επίπονη προσπάθεια.

            Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 6η και 7η ώρα , προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με το άθλημα της ιστιοπλοΐας αλλά και από την προσπάθεια των δύο αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Έγινε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με την ιστιοπλοΐα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας πρωταθλητής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του και απαντήθηκαν ερωτήσεις μαθητών σχετικά με τους λόγους επιλογής του συγκεκριμένου αθλήματος, το ημερήσιο πλάνο προπόνησης ,την διατροφή , τη ψυχολογική κατάσταση των αθλητών στους μεγάλους αγώνες αλλά και τους λόγους για τους οποίους ο πρωταθλητισμός αξίζει τον κόπο ,παρά τις υπέρογκες θυσίες που απαιτεί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Βιργινία Κραβαριώτη (παλιά απόφοιτο της Ιωνιδείου) να δωρίζει στο Λύκειο της Ιωνιδείου την μπλούζα που φορούσε όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008.


            
Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 η ομάδα ποδοσφαίρου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (Τροκαντερό). Η επίσκεψη έγινε  στα πλαίσια των προγραμματισμένων περιπάτων αλλά και της προετοιμασίας των αντιπροσωπευτικών ομάδων του σχολείου για το πρωτάθλημα Λυκείων – ΕΠΑΛ Διεύθυνσης Πειραιά 2012-2013. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διεξήχθη προγραμματισμένη δίωρη προπόνηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Στην προπόνηση συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές :
1. Λιναρδάτος Κώστας (Γ3), 2. Μηνακούλης Νίκος (Β2),  3. Καρακούσης Χρήστος (Γ2), 4. Τερζάνης Ιωάννης (Β4), 5. Βαρδάκος Μιχάλης (Γ1),  6. Βαρδάκος Ιωάννης (Γ1), 7.  Κολοβός Γιώργος (Γ2), 8.  Μελέτης Ανδρέας (Γ3), 9.  Τσαντουλής Παναγιώτης (Α4), 10. Δελαγραμμάτικας Γιώργος (Γ1), 11. Αμπατζόγλου Νίκος (Β1),
12 .Κατέμογλου Ιωάννης (Β2),  13. Χαλκιόπουλος Χρύσανθος (Β4)
Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πλυτάς Φραγκίσκος συνόδευσε τους μαθητές και επιμελήθηκε της προπόνησής τους.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά 2011-2012 το σχολείο μας συμμετείχε στο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Β΄και Γ΄Φάσης  της  Δ/θμιας Εκπ/σης Πειραιά με τις ομάδες ποδοσφαίρου και  πετοσφαίρισης (αγόρια –κορίτσια). Η ομάδα πετοσφαίρισης των αγοριών κατέκτησε την πρώτη  θέση στη Β΄Φάση και προχώρησε μέχρι και την Γ’ Φάση.

Οι  Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄Λυκείου που συμμετείχαν στις αθλητικές ομάδες ήταν επτά αγόρια και έξη κορίτσια.

 Όλοι οι μαθητές /τριες των σχολικών μας ομάδων εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με πολύ καλή σειρά επιτυχίας. Επιιβεβαιώνουν λοιπόν οι μαθητές μας το ρηθέν ότι: «οι καλοί μαθητές είναι και καλοί αθλητές». Ελπίζουμε πως θα είναι και καλοί φοιτητές και ότι θα συνεχίσουν και στο Πανεπιστήμιο να συμμετέχουν στις Πανεπιστημιακές αθλητικές ομάδες.

Τους  ευχόμαστε καλή τύχη!

Οι καθηγητές  Φυσικής  Αγωγής  κ. Σ. Γιαννίρη και Φ.Πλυτάς

Σχολικό έτος 2011-12


Η μαθήτρια μας Ιουλία Μπαράκου (B' Λυκείου) προκρίθηκε πρώτη () σε αγώνα που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στις 24 Μαρτίου του 2012, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην στη Ρουμανία.

Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην που διεξήχθη στις 07/04/2012, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας η μαθήτριά μας  κατέκτησε την θέση στην κατηγορία Νεανίδων, αν και είναι Κορασίδα, με χρόνο 54:51:8 επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Το καλοκαίρι του 2012 η Ιουλία Μπαράκου αγωνίστηκε σε δυο  πανελλήνια πρωταθλήματα: στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ, στις Σέρρες που κατέκτησε την θέση και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ στην Λάρισα που κατέκτησε την θέση.


Αθλητές του NBA στην Ιωνίδειο: Την Πέμπτη 05/04/2012 το σχολείο μας συμμετείχε στη διοργάνωση κατά της σύγχρονης μορφής δουλεμπορίου (Trafficking), που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα υπο την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, και τη συμμετοχή των ΥΠΔΜΘ, ΥΠΕΞ, UNESCO, US Embassy και άλλων φορέων. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης βρέθηκαν στο προαύλιο της  ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ  ο Peja Stojakovic (Πέτζα Στογιάκοβιτς), πρωταθλητής του ΝΒΑ 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ,  ο Tracy Murray (Τρέισι Μάρεϊ), πρώην παίκτης των Χιούστον Ρόκετς, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, η Ashley Robinson  (Άσλεϊ Ρόμπινσον), αθλήτρια των Ουάσινγκτον Μίστικς, o ΝΒΑ executive Neal Meyer, και στελέχη του μορφωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια περίπου 2 ωρών κατά τη διάρκεια του οποίου οι παγκοσμίου φήμης αθλητές μίλησαν και έκαναν προπόνηση σε 48 μαθητές των τεσσάρων ομάδων Basket του Γυμνασίου και του Λυκείου σε βολές,  άμυνα, τρίπλες και πάσες. Στο τέλος οι αθλητές έδωσαν στους μαθητές “αναμνηστικά διπλώματα” και αυτόγραφα. Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι καθηγητές Φ.Α κ. Γιαννίρη Σμαρώ, κ.Λεουτσάκου Τζένη, κ. Πλυτάς Φραγκίσκος και οι καθηγήτριες Αγγλικής γλώσσας κ. Γκόντα και κ. Παρασκευουλάκου.


Στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Β΄Φάση 2011-2012  το σχολείο μας συμμετείχε με τις ομάδες του Ποδοσφαίρου και της Πετοσφαίρισης Αγοριών-Κοριτσιών.

Η ομάδα Πετοσφαίρισης των Αγοριών κατέκτησε την Πρώτη θέση και είναι Πρωταθλήτρια Πειραιά 2011-2012. Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Μαργαρίτης Ε. (Αρχηγός), Χατζηκυριακού Α., Κουκούλης Δ., Κοντογιάννης Ι., Κρητικός Ν., Σμαρδάς Ι., Μάλλης Ν., Μοσχολιός Ι., ΜιχαηλίδηςΚ., Βαρτιάν Α., Δεληπρίμης Ε., και Αμπατζόγλου Ν.

Στην ομάδα Κοριτσιών Πετοσφαίρισης συμμετείχαν οι: Λαμπράκη Ε. (Αρχηγός), Νεαρχάκου Μ., Τρικαμηνά Χ., Ντουίτσι Δ., Λιάχοβιτς Σ., Ιγνατίδου Α., Κούτσου Μ., Κρητικού Μ., Κοπάτσι Ε., Καμίνη Μ., Παλυμέρη Δ., και Γιαννίρη Α.

Στην ομάδα Ποδοσφαίρου συμμετείχαν οι:Μελέτης Α., Οπρέα Μ., Σοφικίτης Σ., Δουμάκης Α., Δουμάκης Γ., Βαρδάκος Ι., Μέλος Β., Βαρδάκος Μ., Καρακούσης Χ., Χαλκιόπουλος Χ., Μέλος Ι., Τούρλος Σ., Γεωργάκης Γ.,Βλαχοπαναγιώτης Σ., Σουρμελής Σ., Ψωμάς Π., Χρηστίδης Δ., Λιναρδάτος Κ.,   

Τις ομάδες συνόδευαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας  κ. Σ. Γιαννίρη και Φ. Πλυτάς.


Στις 23 Οκτώβρη 2011 η μαθήτριά μας Μπαράκου Ιουλία (Β Λυκείου) εκπροσώπησε την Ελλάδα, μαζί με άλλους 8 αθλητές, σε διεθνές μίτινγκ  στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και  κατέκτησε την ένατη θέση στη γενική κατηγορία και την τέταρτη (4η) θέση στην κατηγορία της.

Από το Διευθυντή και το Σύλλογο Καθηγητών θερμά συγχαρητήρια!


Σχολικό έτος 2010-11

Η μαθήτρια μας Ιουλία Μπαράκου (Α' Λυκείου)  έχει πρωτεύσει σε πολλούς αγώνες.Στις 19 Ιουνίου 2011, κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-Κορασίδων στο αγώνισμα των 5.000 μ. βάδην.  Την προηγούμενη χρονιά (2010, είχε κατακτήσει την:  θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Π\παίδων-π\κορασίδων στα 3000 μ. βάδην, και την θέση στο πανελλήνιο Π\παίδων-π\κορασίδων στα 3000 μ. βάδην και την θέση στο πανελλήνιο παίδων\κορασίδων στα 5000 μ. βάδην.

Από το Διευθυντή και το Σύλλογο Καθηγητών θερμά συγχαρητήρια!


            Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου συμμετείχε στο πρωτάθλημα Λυκείων – ΕΠΑΛ Πειραιά  Α΄ φάσης  που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πειραιά  πραγματοποιώντας αρκετά ικανοποιητική παρουσία φτάνοντας  μέχρι τους ημιτελικούς, (με τελικό απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα) χάνοντας για ένα πόντο στον ημιτελικό από το 3ο Λύκειο Νίκαιας (42-43) το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Την ομάδα αποτελούσαν οι ακόλουθοι μαθητές :

Αγαδάκος Ιωάννης (Γ1), Βαλυράκης Νίκος (Γ1), Αλογάκος Σταύρος (Γ1), Ζάννης Δημοσθένης (Γ2), Κάτσας Σπύρος (Γ2), Ιγνατίδης Δημήτρης (Γ2), Κατσάμπαλος Ηλίας (Γ2), Νεαρχάκος Θεόδωρος (Γ3), Ροδιτάκης Κωνσταντίνος (Γ4), Μοσχολιός Ιωάννης (Α3)

            Στην ίδια διοργάνωση, η ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο έχοντας απολογισμό μία νίκη και μία ήττα

Την ομάδα αποτελούσαν οι ακόλουθοι μαθητές : Τούρλος Στέφανος (Α4), Σεϊντανίδης Δημήτριος (Γ4), Λιαροκάπης Ιωάννης (Γ3), Πολυμενάκος Ιωάννης (Γ4), Βλαχοπαναγιώτης Σωτήριος (Α1), Οπρέα Μανταλίν (Α4), Πολυμενάκος Δημήτριος (Γ4), Σταματογιάννης Παναγιώτης (Γ4), Σταματογιάννης Στυλιανός (Γ4), Δημητρόπουλος Αθανάσιος (Γ1), Εκιζογλου Αλέξανδρος (Γ2), Διακούλης Νικόλαος (Γ1), Χαρίτος Βασίλειος (Γ4), Μαράτος Θωμάς (Γ3), Γιάννος Γεώργιος (Α1)

            Τις ανωτέρω ομάδες προετοίμασε και συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πλυτάς Φραγκίσκος.


Σκι στον Παρνασσό

            Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  6 Φεβρουαρίου 2011 εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού (Φτερόλακα) με συμμετοχή 46 μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι μαθητές όχι μόνο διασκέδασαν στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού, αλλά παράλληλα είχαν την ευκαιρία να μυηθούν αλλά και να ασκηθούν στις βασικές τεχνικές της χιονοδρομίας. Η εκδρομή ήταν ολοήμερη, με αναχώρηση στις 5:30 το πρωί και επιστροφή στις 8:00 το βράδυ

            Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μπουνίτσης Νικόλαος, Μπόγια Αναστασία & Πλυτάς Φραγκίσκος οι οποίοι παράλληλα είχαν αναλάβει  και την  διδασκαλία εκμάθησης της βασικής τεχνικής στη χιονοδρομία (Σκι). Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδρομής έπαιξε το γεγονός ότι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μπουνίτσης Νικόλαος έχει ειδικότητα προπονητή στο ΣΚΙ.


Σχολικό έτος 2009-10


Ο μαθητής του τμήματος Α2 Κουτσονικολής Δημήτρης διακρίθηκε στους Πανελλήνιους ποδηλατικούς Αγώνες την Κυριακή Μαΐου στο ΟΑΚΑ και απέσπασε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία παίδων.


 

Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου συμμετείχε στο πρωτάθλημα Λυκείων – ΕΠΑΛ Πειραιά  της Διεύθυνσης Πειραιά, αλλά παρά την καλή της εμφάνιση δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Την ομάδα προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μπουνίτσης Νικόλαος και Πλυτάς Φραγκίσκος.


ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

Μαθητές, από το Β3 Λυκείου, έχουν οργανώσει εδώ και δύο χρόνια μια ποδοσφαιρική ομάδα 8Χ8 και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα πρωταθλήματα!

Το όνομα της ομάδας είναι DEPORTIVO.

Σχολικό έτος 2008-09


 Σχολικοί Αγώνες – Ατομικά αθλήματα

            Στους αγώνες στίβου Α΄ φάσης των Λυκείων – ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Πειραιά, που έγιναν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 στις εγκαταστάσεις του  Άγιου Κοσμά, το σχολείο μας συμμετείχε με τους ακόλουθους μαθητές:

  1. Τσουρουτζή Αναστασία (Γ΄)  Τριπλούν Κοριτσιών (3η θέση)
  2. Μαλτέζου Αικατερίνη (Α΄) 200 μέτρα Κοριτσιών
  3. Κουμρόγλου Ελευθερία (Α΄)100 μέτρα Κοριτσιών
  4. Λεμός Παναγιώτης (Β΄)100 μέτρα Αγοριών (1η θέση)
  5. Κοντορήγας Νικόλαος (Γ΄) 200 μέτρα Αγοριών
  6. Θεοτοκάτος Γεώργιος (Α΄) 100 μέτρα Αγοριών
  7. Καραγιάννης Αλέξανδρος (Β΄) 400 μέτρα Αγοριών
  8. Νεαρχάκος Θεόδωρος (Α΄) Σφαιροβολία Αγοριών (3η θέση)

Από τους ανωτέρω μαθητές ο Λεμός Παναγιώτης προκρίθηκε στην Β΄ φάση που διεξήχθη στο Ναύπλιο και κατέλαβε την 6η θέση
Στους αγώνες κολύμβησης η μαθήτρια Δούρου Μαρία (Α΄) στα 100 μέτρα πρόσθιο κατέλαβε την 1η θέση, στους αγώνες Α΄ φάσης των Λυκείων – ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Πειραιά και Β΄ φάσης των ομίλων με άλλες Διευθύνσεις  και προκρίθηκε στους τελικούς του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Καβάλα καταλαμβάνοντας την 7η θέση.
Στους αγώνες κωπηλασίας Γ΄ φάσης συμμετείχε η μαθήτρια Μανουσάτη Σαλώμη (Β΄) στο Μονό σκιφ (1Χ)
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μπόγια Αναστασία και Μπουνίτσης Νικόλαος