Οι διαδικασίες αυτές, εφόσον είναι απαραίτητες, θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Συχνες ερωτησεις σχετικα με το Προτυπο Γενικο Λυκειο της Ιωνιδειου

Θα υπάρξουν κενά για το σχολικό έτος 2019-20;

Το Λύκειο της Ιωνιδείου δεν φαίνεται να έχει κενά αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει περίπτωση να εμφανίσει κάποια (λίγα) κενά. Σε τέτοια περίπτωση θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

Τι γίνεται με τις γενικές διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά; Ποια είναι η προθεσμία για υποβολή αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις;

Αιτήσεις εισαγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020: Οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών/τριών για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατά το χρονικό διάστημα από 27 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Οι εξετάσεις για εισαγωγή στην Α΄ Τάξη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Υπενθυμίζεται πως λόγω τηε σύνδεσης του Λυκείου της Ιωνιδείου με το Γυμνάσιο της Ιωνιδείου, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων θα είναι πολύ περιορισμένος. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

Μπορούμε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να υποβάλλουμε αίτηση για περισσότερα του ενός σχολεία (Πρότυπα ή/και Πειραματικά;

Τα προηγούμενα ασχολικά έτη μπορούσε να δηλωθεί μόνο ένα σχολείο. Το Λύκειο της Ιωνιδείου δεν έχει κενά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να δηλωθεί για την περίπτωση που θα υπάρξει κενό στη διάρκεια των αιτήσεων.

Υπάρχουν θέσεις για εισαγωγή μαθητών στη Β' ή την Γ' τάξη;

Μόνο στην περίπτωση που κάποιος μαθητής αυτών των τάξεων αποφασίσει στην αρχή του σχολικού έτους να αποχωρήσει από το Λύκειο της Ιωνιδείου με μετεγγραφή προς άλλο σχολείο. Τότε, θα υπάρξει ανακοίνωση για την διεξαγωγή εξετάσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έχετε το ίδια μαθήματα με τα άλλα σχολεία (αυτά που δεν είναι Πρότυπα);

Ναι. Υπάρχουν και οι Όμιλοι οι οποίοι διεξάγονται το μεσημέρι.

Το μάθημα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται στα άλλα σχολεία;

Αν και σχολείο από σχολείο διαφέρει, στο Λύκειο της Ιωνιδείου γενικά γίνονται πολλές δραστηριότητες, χρήση υπολογιστών, εργαστηριακές δραστηριότητες, ενώ γίνονται και δειγματικές διδασκαλίες για φοιτητές.

Οι καθηγητές επιλέγονται με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο;

Ναι. Για περισσότερα εδώ.