Οι διαδικασίες αυτές, εφόσον είναι απαραίτητες, θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Συχνες ερωτησεις σχετικα με το Προτυπο Γενικο Λυκειο της Ιωνιδειου

Θα υπάρξουν κενά για το σχολικό έτος 2018-19;

Για το σχολικό έτος 2018-19, είναι πιθανό να μην υπάρχουν κενά για την διαδικασία εισαγωγής του Ιουνίου 2018. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει περίπτωση κάποιοι από τους μαθητές του Γυμνασίου της Ιωνιδείου να μην θελήσουν να εγγραφούν στο Λύκειο της Ιωνιδείου, υπάρχει μικρή πιθανότητα να εμφανιστούν κάποια κενά μετά το τέλος της διαδικασίας αιτήσεων (30 Απριλίου-14 Μαΐου), οπότε οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση. Στην περίπτωση αυτή θα διεξαχθούν εξετάσεις στις 22 Ιουνίου με συμμετέχοντες τους μαθητές των οποίων οι κηδεμόνες υπέβαλλαν αίτηση μεταξύ 30 Απριλίου και 14 Μαΐου. Θα υπάρξει ανακοίνωση για την περίπτωση που προοκύψουν κενά και αργότερα, ενώ αυτα θα καλυφθούν με εξετάσεις για την Α' και Β' Λυκείου και κλήρωση για την Γ' Λυκείου. Οι διαδικασίες αυτές, εφόσον είναι απαραίτητες, θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Τι γίνεται με τις γενικές διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά; Ποια είναι η προθεσμία για υποβολή αίτησης για συμμετοχή στην κλήρωση;

Το Λύκειο της Ιωνιδείου δεν φαίνεται να έχει κενά αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει περίπτωση να εεμφανίσει κάποια (λίγα) κενά στη διάρκεια των αιτήσεων, οπότε οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση. Η διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής διοργανώνεται από την Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και όχι από το Λύκειο της Ιωνιδείου. Η συγκεκριμένη επιτροπή ορίζει τις διαδικασίες. Οι γενικές πληροφορίες βρίσκονται εδώ. Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ 30 Απριλίου και 14 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διοικούσας Επιτροπής που βρίσκεται εδώ.

Μπορούμε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να υποβάλλουμε αίτηση για περισσότερα του ενός σχολεία (Πρότυπα ή/και Πειραματικά;

Όχι, μόνο σε ένα. Τα περισσότερα όμως έχουν κενές θέσεις για το 2018. Το Λύκειο της Ιωνιδείου δεν έχει κενά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να δηλωθεί για την περίπτωση που θα υπάρξει κενό στη διάρκεια των αιτήσεων (28 Απριλίου με 19 Μαΐου).

Υπάρχουν θέσεις για εισαγωγή μαθητών στη Β' ή την Γ' τάξη;

Μόνο στην περίπτωση που κάποιος μαθητής αυτών των τάξεων αποφασίσει στην αρχή του σχολικού έτους να αποχωρήσει από το Λύκειο της Ιωνιδείου με μετεγγραφή προς άλλο σχολείο. Τότε, θα υπάρξει ανακοίνωση για την διεξαγωγή εξετάσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έχετε το ίδια μαθήματα με τα άλλα σχολεία (αυτά που δεν είναι Πρότυπα);

Ναι. Υπάρχουν και οι Όμιλοι οι οποίοι διεξάγονται το μεσημέρι.

Το μάθημα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται στα άλλα σχολεία;

Αν και σχολείο από σχολείο διαφέρει, στο Λύκειο της Ιωνιδείου γενικά γίνονται πολλές δραστηριότητες, χρήση υπολογιστών, εργαστηριακές δραστηριότητες, ενώ γίνονται και δειγματικές διδασκαλίες για φοιτητές.

Οι καθηγητές επιλέγονται με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο;

Ναι. Για περισσότερα εδώ.