Συχνες ερωτησεις σχετικα με το Προτυπο Γενικο Λυκειο της Ιωνιδειου

Θα υπάρξουν κενά για τον Σεπτέμβριο του 2016;

Οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται στο σχολείο για υποβολή αίτησης συμμετοχής:

α. για την Α' και Γ' τάξη σε εξετάσεις.

β. για την Β' τάξη σε κλήρωση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο για την Α' όσο και για την Γ' τάξη την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ., στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Η κλήρωση για την Β' Λυκείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, 12:00.

Τον Ιούνιο 2016 Η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση ή εξετάσεις;

Με βάση την τρέχουσα νομοθεσία, η εισαγωγή των μαθητών στην Α' Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-16 έγινε με κλήρωση και μόνο για 4 θέσεις.

Πότε έγινε η κλήρωση;

22 Ιουνίου.

Ποια ήταν η προθεσμία για υποβολή αίτησης για συμμετοχή στην κλήρωση;

Η διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής διοργανώνεται από την Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και όχι από το Λύκειο της Ιωνιδείου. Η συγκεκριμένη επιτροπή ορίζει τις διαδικασίες. Οι γενικές πληροφορίες βρίσκονται εδώ. Οι αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 22 Μαΐου και 9 Ιουνίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διοικούσας Επιτροπής που βρίσκεται εδώ.

Μπορούσαμε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να υποβάλλουμε αίτηση για περισσότερα του ενός σχολεία (Πρότυπα ή/και Πειραματικά;

Όχι, μόνο σε ένα. Τα περισσότερα όμως είχαν κενές θέσεις για το 2015 οι οποίες υπάρχουν εδώ.

Υπάρχουν θέσεις για εισαγωγή μαθητών στη Β' ή την Γ' τάξη;

Μόνο στην περίπτωση που κάποιος μαθητής αυτών των τάξεων αποφασίσει στην αρχή του σχολικού έτους να αποχωρήσει από το Λύκειο της Ιωνιδείου με μετεγγραφή προς άλλο σχολείο. Τότε, θα υπάρξει ανακοίνωση για την διεξαγωγή εξετάσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έχετε το ίδια μαθήματα με τα άλλα σχολεία (αυτά που δεν είναι Πρότυπα);

Ναι. Υπάρχουν και οι Όμιλοι οι οποίοι διεξάγονται το μεσημέρι.

Το μάθημα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται στα άλλα σχολεία;

Αν και σχολείο από σχολείο διαφέρει, στο Λύκειο της Ιωνιδείου γενικά γίνονται πολλές δραστηριότητες, χρήση υπολογιστών, εργαστηριακές δραστηριότητες, ενώ γίνονται και δειγματικές διδασκαλίες για φοιτητές.

Οι καθηγητές επιλέγονται με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο;

Ναι. Για περισσότερα εδώ.