Διακρισεις μαθητων

Σχολικό έτος 2023-24

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής»
Επιτυχόντες του Πρότυπου ΓΕΛ της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
στον διαγωνισμό Μαθηματικών ΘΑΛΗΣ

Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής είναι επιτυχόντες στον Διαγωνισμό «Θαλής 2023-2024» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"):

Α' Λυκείου:
Βασιλειάδης Ζαχαρίας-Ματέι
Καραλής Κωνσταντίνος
Κουγιουμτζή Αναστασία
Κρόκος Παναγιώτης
Σταμέλου Σεβαστή-Άννα
Χατζηδάκης Γιώργος

Β' Λυκείου:
Γεωργάκης Χαρίλαος
Γιατράς Διονύσιος
Δημητρακάκου Χριστίνα
Ντεληγιώργης-Αρχοντάκης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Απόστολος

Γ' Λυκείου:
Βιτουλαδίτη Αφροδίτη
Σάφτα Σεμπάστιαν

Σχολικό έτος 2021-22

Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Αθανάσιος-Ιωάννης Βοργιάς έλαβε για το έργο του «RHENIARDRA» το 3ο Βραβείο Λυκείου στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη.

Επιστολή διάκρισης από Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Διαβάστε την σχετική επιστολή διάκρισης που απέστειλε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προς τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας.


Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Μυρτώ-Αλίσσα Τσόντρι έλαβε για το έργο της «Αόρατα δεσμά» το 3ο βραβείο στην κατηγορία ποιητικών κειμένων στον «7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους/ες και νέους/ες», τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Βύρωνα με τίτλο «Στο βλέμμα του Μπάιρον» με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821.


Οι μαθήτριες Βιτουλαδίτη Αφροδίτη, Διαμαντοπούλου Ειρήνη, Κόμη Ελένη, Κούτσου Ελένη, Κραβαριώτη Ελένη, Κραβαριώτη Μελίνα (Σουμέλα), Λαχανοπούλου Ελένη και ο μαθητής Παντελής Ηλίας πήραν μέρος στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino 2022 με το έργο: «Οι εννέα μούσες γιορτάζουν και θυμούνται» -“Le nove muse festeggiano e si ricordano”, για το οποίο έλαβαν ειδική μνεία «special mention». Τα ποιήματα συνόδευαν εικαστικές δημιουργίες των: Βιτουλαδίτη Αφροδίτη, Δενδρινού Θεοδώρα, Κερκινός Άγγελος, Κραβαριώτη Ελένη, Κραβαριώτη Μελίνα (Σουμέλα), Λαχανοπούλου Ελένη, Μοίρας Γεώργιος, Σιαΐνης Κύριλλος.


Σήμα 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Ο μαθητής Αμπανάβας Σταύρος του τμήματος Γ1 της τρίτης τάξης του σχολείου μας, μετά την πρόκρισή του στην Α' φάση και Β' φάση του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, συμμετείχε στην Γ' φάση του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/4/22 (4ωρη εξέταση) και στην οποία πήραν μέρος περίπου 300 μαθητές γυμνασίου - λυκείου από όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 12/4/22 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και κατετάγη 8ος σε σύνολο 29 μαθητών που πέρασαν επιτυχώς την Γ' φάση. Ο μαθητής θα λάβει μέρος στο camp προετοιμασίας (9/5/22-13/5/22) για τη συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις.


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής»
Επιτυχόντες του Πρότυπου ΓΕΛ της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στον διαγωνισμό Μαθηματικών ΘΑΛΗΣ

Α΄ Λυκείου:
Βιτουλαδίτη Αφροδίτη

Β΄ Λυκείου:
Βάος Γεώργιος

Γ΄ Λυκείου:
Αμπανάβας Σταύρος
Γκούμας Γεώργιος
Τζατζάνη Κλειώ
Πετροπούλου Ερμιόνη


Διακρίσεις μαθητών-αθλητών του Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες 2021-22

Και φέτος στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες ειχαμε διακρίσεις μαθητών μας. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν οι:

  • Τζοβάνης Αρτέμιος Α4 ξιφασκία, 2ος στο αγώνισμα ξίφος ασκήσεως.

  • Παπαδάκη Μαρούσα Β2 κολύμβηση, 2η στα 400 μ. μεικτής ατομικής.

  • Χαριτόπουλος Άγγελος-Γεώργιος Α4 κολύμβηση, 9ος στα 50 μ. ελεύθερο.

Σχολικό έτος 2020-21

Χαρακτηριστική εικόνα ταινίας
«ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ»

PosterΣτο πλαίσιο των δράσεων του ομίλου «Λόγου και όχι μόνο… Τέχνη», με υπεύθυνο καθηγητή τον φιλόλογο κο Γιώργο Κοκορέλη, ο μαθητής της Β΄Λυκείου Μάκης Χρονάς έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό «Ηγέτες ακεραιότητας του αύριο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με την ταινία του «Να με κοιτάς στα μάτια» και απέσπασε το 1ο βραβείο, με έπαθλο ταξίδι στη Βιέννη, όπου θα παρουσιάσει την ταινία του στο UNODC (Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα).

Με την ίδια ταινία ο Μάκης Χρονάς συμμετείχε, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, στην 21η ευρωπαϊκή συνάντηση Camera Zizanio, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολυμπίας, όπου απέσπασε:

  • Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Β.
  • Το Ειδικό βραβείο Συνήγορου του Πολίτη στον ίδιο διαγωνισμό.

Στιγμιότυπο από τη διάκριση

Ο άνθρωπος, αντιφατικός στην πολυπλοκότητά του, θύτης ο ίδιος και θύμα, πορεύεται σε μια ζωή γεμάτη δεσμεύσεις και διακρίσεις εις βάρος του ίδιου και του περιβάλλοντός του. Θα μάθει από τα λάθη του;

Δείτε την ταινία εδώ:


Ομάδα Μαθητών
Άλλη μια πρωτιά για την Ιωνίδειο:
«Κοπιάστε... Συνταγή συλλογικότητας με απλά υλικά»

Σήμα συμμετοχήςΤο 1ο βραβείο απέσπασε η συμμετοχή του Λυκείου της Ιωνιδείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του European School Radiο στην κατηγορία «Ραδιοφωνικό μήνυμα … Λύκειο». Θέμα του διαγωνισμού «Από το εγώ… στο εμείς». Τίτλος του ραδιοφωνικού μας μηνύματος: «Κοπιάστε… Συνταγή συλλογικότητας με απλά υλικά»

Ομάδα Μαθητών - 2η φωτογραφία

Παρακολουθείστε την τελετή βράβευσης που προβλήθηκε από την ΕΡΤ 3.

 


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στον Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Αρχιμήδης"): Α΄ τάξη: Αλοέρ Κλώντια Αλίκη, Ατζολιδάκη Χριστίνα, Κόντη Μαρία. Β΄τάξη: Μπορονέα Μάρκους.

Σχολικό έτος 2019-20


Στο τεύχος Vol 3, No 9 του περιοδικού Open Schools Journal for Open Science  δημοσιεύθηκαν δύο άρθρα μαθητών της Β' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου. Οι ομάδες εργάστηκαν για την σύνταξη των άρθρων στο πλαίσιο του μαθήματος "Project- Ερευνητική Εργασία Β'  Λυκείου"(τμήμα ΒΘετ3). Ο σύνδεσμος για την ερευνητική εργασία υπάρχει εδώ. Τα άρθρα είναι:

1) Melissourgos, D., Mexis, P., & Stefanopoulou, S. (2020). CERN. Open Schools Journal for Open Science, 3(9). doi:https://doi.org/10.12681/osj.24430 

2) Οικονομίδης, Μ., Μένης, Α., Μπάρτσας, Α., Μαυρής, Ι., & Νιφόρος, Ι. (2020). Η Πολυπλοκότητα της Αντιύλης. Open Schools Journal for Open Science, 3(9). doi:https://doi.org/10.12681/osj.24433


Ο μαθητής της Α' τάξης Αμπανάβας Σταύρος διακρίθηκε στη Β΄ φάση του διαγωνισμού πληροφορικής (29η θέση) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, στην οποία επίσης διακρίθηκε (35η θέση), οπότε προκρίθηκε να παρακολουθήσει το τελικό camp προετοιμασίας για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων πληροφορικής. Την προηγούμενη χρονιά, ως μαθητής Γ Γυμνασίου, είχε διακριθεί στο τελικό camp και έγινε μέλος της εθνικής ομάδας junior που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό πληροφορικής 2019.


Η μαθήτρια της Β' τάξης Κιμίνου Φραγκίσκα επελέγη ως μέλος της τελικής ομάδας των τεσσάρων μαθητών/τριών, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας.


Ο μαθητής της Β' τάξης Μαυρής Ιωάννης διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Η μαθήτρια της Γ' τάξης Τιμολόγου Μαρία διακρίθηκε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οικονομίας "Αριστοτέλης", όπου κατετάγη στη 2η θέση πανελλαδικά και θα είναι μέλος της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 3η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομίας στο Καζακστάν από 21 έως 30 Ιουλίου 2020. Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε επίσης ο μαθητής της Γ' τάξης Καραμήτσος Κωνσταντίνος (12ος πανελλαδικά).


Συγχαρητήρια στους μαθητές που διαγωνίσθηκαν και προκρίθηκαν στην πρώτη πεντάδα για να περάσουν στην τελική φάση του Διασχολικού Διαγωνισμού Ιστορίας. Ο φετινός διαγωνισμός Ιστορίας έχει ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Συγκεκριμένα: «Ελληνική Επανάσταση (1821-1827). Από το Ιάσιο έως την Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας με έμφαση στο Μεσολόγγι ως κιβωτό αξιών για τον νέο ελληνισμό». Διαγωνίσθηκαν 167 μαθητές απ’ όλη την Αττική. Στην πρώτη πεντάδα προκρίθηκαν τρεις μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής: Καλλέργη Ευανθία (Α1), Τσόντρι Μυρτώ (Α4), Μαριόλης Δημήτριος (Γ2). Συγχαρητήρια στους διακριθέντες, αλλά και στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και στον Όμιλο Ιστορίας.


Ο μαθητής Γεωργουλέτης Ελευθέριος της Α' τάξης είναι επιτυχών της 1ης φάσης του 25ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής (Διαγωνισμός "Αρίσταρχος") και προκρίνεται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ίππαρχος").


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στον Διαγωνισμό Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη, τελική, φάση (Διαγωνισμός "Αρχιμήδης"): Α΄ τάξη: Βολικάκη Μαρία (4η θέση στην Αττική και δεύτερο βραβείο), Βυζηργιαννάκης Γεώργιος, Δαλαμπέκης Ιγνάτιος Μάρκελλος, Μπορονεα Μάρκος, Μπούρα Θωμαΐς, Ντεληγιώργης Αρχοντάκης Ελευθέριος (8η θέση στην Αττική και δεύτερο βραβείο), Πετροπούλου Ερμιόνη (10η θέση στην Αττική και δεύτερο βραβείο), Πρεντάκης Στυλιανός. Β΄τάξη: Θεοδωρίδης Ιωάννης.


Ο μαθητής της Α' τάξης Γεωργουλέτης Ελευθέριος επελέγη ως μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Νέων Αστρονομίας-Αστροφυσικής, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Νέων Αστρονομίας και Αστροφυσικής η οποία θα λάβει χώρα στη Ρουμανία, από τις 28 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2020. Η επιλογή έγινε από την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος, η οποία διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας.


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την πρώτη θέση στον Τοπικό Προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νίκαιας. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Κιμίνου Φραγκίσκα, Λεμπιδάκη Μιχαήλ, Παπαδοπούλου Αναστασία και Δημητρόπουλο Ιωάννη. Η ομάδα προκρίθηκε στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος ο οποίος θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων και ο νικητής του οποίου θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, τον Μαΐο του 2020.


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στον Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"): Α΄ τάξη: Αμπαναβας Σταύρος, Βολικάκη Μαρία, Βυζηργιαννάκης Γεώργιος, Δαλαμπέκης Ιγνάτιος Μάρκελλος, Ζαγλανης Κωνσταντίνος, Κοντός Χρήστος, Κριαράς Ιωάννης, Μπορονεα Μάρκος, Μπούρα Θωμαΐς, Νάκης Κωνσταντίνος, Ντεληγιώργης Αρχοντάκης Ελευθέριος, Πετροπούλου Ερμιόνη, Πρεντάκης Στυλιανός, Τζατζάνη Κλειώ. Β΄τάξη: Θεοδωρίδης Ιωάννης, Κιμίνου Φραγκίσκα, Λαζαρίδη Ελευθερία, Μένης Απόστολος, Μπάρτσας Αχιλλέας, Παπαδοπούλου Αναστασία, Τζιβελέκα Ιφιγένεια. Γ΄τάξη: Λεκατσάς Νικόλαος, Παπαδάκης Χαρίδημος Πορφύριος, Σαρικόπουλος Θεμιστοκλής.

 

Σχολικό έτος 2018-19

Η ομάδα της Ιωνιδείου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2019 στο Πανελλήνιο ομαδικό Λυκείων: Αλεξάκης Γιώργος, Αλεξάκης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Δημήτρης , Μουζάκη Σεβαστή , Γραφάκου Σωτηρία , Μπιχάκης Γιάννης

Παράλληλα, μαθητές της Ιωνιδείου πέτυχαν τις παρακάτω διακρίσεις:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα < 20
1ος : Αλεξάκης Δημήτρης
3ος : Χατζηελευθερίου Ανδρέας

Πανελλήνιο πρωτάθλημα < 18
1ος : Χατζηελευθερίου Ανδρέας
3ος : Αλεξάκης Γιώργος

Πανελλήνιο πρωτάθλημα < 18 του 2018
1ος : Αλεξάκης Δημήτρης

Η προθήκη στο γραφείο της Διεύθυνσης της Ιωνιδείου έχει εμπλουτιστεί με 20 κύπελλα - αποτέλεσμα της προσπάθειας και των αγώνων - των σκακιστών μαθητών του σχολείου τα τελευταία 6 χρόνια.


Η Βασιλείου Ευτυχία, απόφοιτος 2019, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στη 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, στην πόλη Keszthelyτης Ουγγαρίας. Συμμετείχαν 254 μαθητές από 46 χώρες.


Η μαθήτρια της Α' τάξης Κιμίνου Φραγκίσκα διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, καταλαμβάνοντας την 3η θέση πανελλαδικά.


Συνολικά 16 μαθητές της Α΄και Β΄τάξης διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης": Από την Α' τάξη 1ο Βραβείο Αριστείας κατέκτησε ο Θεοδωρίδης Ιωάννης (12ος πανελλαδικά), 2ο Βραβείο κατέκτησαν οι Γουόνγκνικορν Λινλάντα (52η) και Γαλέτσας Θεόδωρος (63ος), 3ο βραβείο οι Παπαδοπούλου Αναστασία (91η), Μπάρτσας Αχιλλέας (94ος), Λυρίδης Άγγελος (96ος), Τζιβελέκα Ιφιγένεια (102η), Λεμπιδάκης Μιχαήλ (127ος) και Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος (139ος), ενώ Εύφημο Μνεία έλαβαν οι Αθανασόπουλος Παναγιώτης (149ος), Οικονομίδης Μιχαήλ-Ευάγγελος (159ος), Κουρλής Παναγιώτης-Παντελεήμων (166ος) και Λαζαρίδη Ελευθερία (233η). Από τη Β' τάξη 1ο Βραβείο Αριστείας κατέκτησε ο Τριανταφύλλου Γεώργιος (13ος πανελλαδικά), 2ο Βραβείο ο Λεφαντζής Δημήτριος-Ηλίας (17ος) και 3ο Βραβείο ο Βαγιανός Στυλιανός (58ος).


Ο μαθητής της Γ' τάξης Γεωργίου Χαρίδημος διακρίθηκε στην Β' φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής "Αριστοτέλης", όπου κατετάγη στην 5η θέση πανελλαδικά, και θα είναι μέλος της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ισραήλ από 7 έως 15 Ιουλίου 2019. Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκαν επίσης οι μαθητές της Γ' τάξης Βασιλείου Ευτυχία (24η), Κωστελένος Αριστοτέλης-Λάζαρος (25ος), Παπαδόπουλος Θεόδωρος (30ος).


Η μαθήτρια της Γ' τάξης Βασιλείου Ευτυχία κατετάγη 4η θέση τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας (Διαγωνισμός ¨Πτολεμαίος") και θα είναι μέλος της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας –Αστροφυσικής στην πόλη Keszthely της Ουγγαρίας, 2–10 Αυγούστου 2019.


Ο μαθητής της Α' τάξης Δημητρόπουλος Ιωάννης διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας Α' Λυκείου, όπου κατετάγη στην 4η θέση πανελλαδικά.


Η μαθήτρια της Γ' τάξης Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία διακρίθηκε στην Β' φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, όπου κατετάγη στην 11η θέση πανελλαδικά, και είναι υποψήφια στην Γ' φάση του διαγωνισμού από όπου θα επιλεγούν τα μέλη της ομάδας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.


Η μαθήτρια Βασιλείου Ευτυχία και ο μαθητής Παπαδόπουλος Θεόδωρος της Γ' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου απέσπασαν τον 5ο και 8ο έπαινο αντίστοιχα (8η και 11η θέση πανελλαδικά αντίστοιχα) στην 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας (Διαγωνισμός "Ίππαρχος"). Η Βασιλείου Ευτυχία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού (Διαγωνισμός "Πτολεμαίος").


Η μαθήτρια Βασιλείου Ευτυχία και ο μαθητής Παπαδόπουλος Θεόδωρος της Γ' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στην 1η φάση του 24ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής (Διαγωνισμός "Αρίσταρχος") και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ίππαρχος").


Η μαθήτρια Βασιλείου Ευτυχία και ο μαθητής Γεωργίου Χαρίδημος της Γ' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου πέτυχαν στον Διαγωνισμό Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Αρχιμήδης"). Ο Γεωργίου Χαρίδημος διακρίθηκε, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο.


Οι μαθητές Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος και Κουλουμπαρίτσης Ανδρέας του τμήματος Α1 του Λυκείου της Ιωνιδείου προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διασχολικού Διαγωνισμού Ιστορίας των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, μέσα στην α΄δωδεκάδα από περίπου 100 συμμετέχοντες που πήραν μέρος στην Α' Φάση του διαγωνισμού. Κατά τη Β΄Φάση, οι 12 διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν προφορικά και γραπτά για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην τελική πεντάδα των νικητών. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν: "Η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι και τους Βαλκανικούς Πολέμους: μύθοι και αλήθειες".


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την έκτη θέση στον τελικό διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 26 Ιανουαρίου 2019 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αγίων Αναργύρων. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Βαγιανό Στυλιανό, Διδαγγέλου Αλεξάνδρα, Πάνο Ιάσονα. 


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στον Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"): Α΄ τάξη: Κιμίνου Φραγκίσκα, Κουλίδης Γεώργιος, Κουρλής Παναγιώτης Παντελεήμων, Λυρίδης Άγγελος, Μένης Απόστολος, Μπάρτσας Αχιλλέας, Οικονομίδης Μιχαήλ-Ευάγγελος, Παπαδοπούλου Αναστασία, Ποτός Βασίλειος, Τζιβελέκα Ιφιγένεια. Β΄τάξη: Βαγιανός Στυλιανός, Κυρτάτος Βαρίνος Γεώργιος, Τριανταφύλλου Γεώργιος. Γ΄τάξη: Βασιλείου Ευτυχία, Γεωργίου Χαρίδημος, Κόκοτα Γεωργία-Άννα, Ορφανόπουλος Κωνσταντίνος.


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 7 σχολεία στον Τοπικό Προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στο ΕΚΦΕ Νίκαιας. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Βαγιανό Στυλιανό, Διδαγγέλου Αλεξάνδρα, Πάνο Ιάσονα. Η ομάδα προκρίθηκε στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος ο οποίος θα διεξαχθεί στις 26 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων και ο νικητής του οποίου θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, τον Μαΐο του 2019.

Σχολικό έτος 2017-18

Η μαθήτρια της Β' τάξης Βασιλείου Ευτυχία κατετάγη 6η πανελλαδικά στην 4η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας (φάση "Πτολεμαίος") και κλήθηκε να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας Αστρονομίας.


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης": Από την Β' τάξη οι Γεωργίου Χαρίδημος (3ος πανελλαδικά - 1ο βραβείο), Γρηγοράτος Ευάγγελος (18ος - 2ο βραβείο), Σταμούλης Μιχαήλ (72ος - εύφημος μνεία) και Κωστελένος Αριστοτέλης (78ος - εύφημος μνεία). Από την Α' τάξη οι Λεφαντζής Δημήτριος - Ηλίας (58ος πανελλαδικά - 3ο βραβείο) και Σακελλαρίδης Αλέξανδρος (59ος - 3ο βραβείο).


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας: Από την Β' τάξη οι Γεωργίου Χαρίδημος (2ος πανελλαδικά), Γαλάνης Θεόφιλος (84ος), Πρωτόγερος Ιωάννης (86ος), Μαστραγγελής Γεώργιος (116ος), Παπαδόπουλος Θεόδωρος (167ος), Κόκοτα Γεωργία-Άννα (210η) και Σταμούλης Μιχαήλ (241ος). Από την Α' τάξη οι Τριανταφύλλου Γεώργιος (22ος πανελλαδικά) και Ζούκος Αντώνιος (51ος).


Η μαθήτρια Βασιλείου Ευτυχία της B' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχούσα στην 3η φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής (Διαγωνισμός "Ίππαρχος") και προκρίνεται για την επόμενη, τελική, φάση από την οποία θα επιλεγεί η Ολυμπιακή ομάδα της Αστρονομίας.


Η μαθήτρια Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία της Β΄τάξης κατατάχθηκε στην 9η θέση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, και κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο. Η μαθήτρια Διδαγγέλου Αλεξάνδρα της Α΄τάξης κατατάχθηκε στην 12η θέση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, και κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο.


Ο μαθητής Γεωργίου Χαρίδημος της Β' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου κέρδισε το 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμό "Ευκλείδης" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας..


Οι μαθητές Παπαδόπουλος Θεόδωρος και Βασιλείου Ευτυχία της B' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στην 2η φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής (Διαγωνισμός "Αρίσταρχος") και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ίππαρχος").


Οι μαθητές Γεωργίου Χαρίδημος και Πρωτόγερος Ιωάννης της Β' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου πέτυχαν στον Διαγωνισμό Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Αρχιμήδης").


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την πέμπτη θέση ανάμεσα σε 42 σχολεία στον τελικό διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 27 Ιανουαρίου 2018 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αγίων Αναργύρων. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Γεωργίου Χαρίδημο, Παπαδόπουλο Θεώδορο και Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία.


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στο Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"): Α΄ τάξη: Βούτας Παναγιώτης Ζαχαρίας, Γεωργίου Μαρία, Γιαννάκης Άγγελος, Ζούκος Αντώνιος, Κοντοσφύρη Μελίνα, Κυρτάτος-Βαρίνος Γεώργιος, Κρασανού Καλλιόπη Μαρία, Λεοντε Πετρου, Τριανταφύλλου Γεώργιος, Β΄τάξη: Γεωργίου Χαρίδημος, Κόκοτα Γεωργία Άννα, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Πρωτόγερος Ιωάννης, Γ΄τάξη: Βαγιανός Απόστολος, Βασιλείου Σεβαστή, Σαχινίδου Αναστασία.

Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 29 σχολεία στον Τοπικό Προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στο ΕΚΦΕ Νίκαιας. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Γεωργίου Χαρίδημο, Παπαδόπουλο Θεώδορο, Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία και Στρωτού Μαριάνθη. Η ομάδα προκρίθηκε στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος ο οποίος θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων και ο νικητής του οποίου θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, τον Μαΐο του 2018.


  • Ο μαθητής Κουτσογιάννης Μάριος - Χρήστος ήρθε 2ος Πανελλαδικά στη Θετική κατεύθυνση με επιλεγόμενο μάθημα τα Μαθηματικά και πέρασε 1ος στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Ο μαθητής Κυπριώτης Βασίλης ήταν στους 10 πρώτους  Πανελλαδικά στη Θετική κατεύθυνση με επιλεγόμενο μάθημα τα Μαθηματικά και πέρασε 2ος στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών  Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.
  • Η μαθήτρια Λάμπρου Μαρία -  Ειρήνη πέρασε 2η στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
  • Η μαθήτρια Κωτή Νικολέτα πέρασε 4η στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας.
  • Η μαθήτρια Κουγιουμτζή Ελένη πέρασε 5η στο τμήμα Πληροφορικής  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Σχολικό έτος 2016-17

Οι μαθητές Παπαδόπουλος Θεόδωρος (18ος) και Κωστελένος Αριστοτέλης - Λάζαρος (57ος) της Α΄τάξης, διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Αριστοτέλης και θα τιμηθούν με 2ο και 3ο Βραβείο Αριστείας αντίστοιχα.


Η Ευτυχία Βασιλείου της Α' τάξης ανήκει στους διακριθέντες του μαθηματικού διαγωνισμού Καγκουρό Ελλάς.


Η Χάνια Σάρα της Γ' τάξης ανήκει στους διακριθέντες με "ΕΠΑΙΝΟ" του διαγωνισμού σκίτσου με τίτλο "Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας" που διοργανώθηκε από το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου/Πανεπιστήμιο Πατρών και την Educartoon, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και τη διασπορά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016, με τίτλο "Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση". Το έργο της βρίσκεται εδώ.


Η μαθήτρια Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία (88η) της Α΄τάξης, οι μαθητές Αθανασάκης Παύλος (68ος) και Ταμπακέα Ματίνα (223η) της Β' τάξης, καθώς και οι μαθητές Κυπριώτης Βασίλειος (45ος) και Ορφανόπουλος Χρήστος (54ος) της Γ' τάξης διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.


Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 10 Απριλίου στο Λουτράκι, η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου κατέλαβε την 1η θέση. Η σύνθεση της ομάδας ήταν: Σκούρτης Λάμπρος της Γ' τάξης και Αλεξάκης Γεώργιος, Γεωργαντζής Κωνσταντίνος, Γραφάκου Σωτηρία-Αφροδίτη, Μπιχάκης Ιωάννης της Α΄τάξης. Επιπλέον, ο μαθητής Αλεξάκης Γεώργιος κατέλαβε την 1η θέση στο ατομικό.


Ο μαθητής της Α' τάξης Γεωργαντζής Κωνσταντίνος αναδείχθηκε Γ' αναπληρωματικός Έφηβος Βουλευτής Πειραιά για την 22η Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 και 10 Ιουλίου.


Οι μαθητές Γεωργίου Χαρίδημος, Πρωτόγερος Ιωάννης, Παπαδόπουλος Θεόδωρος και Κωστελένος Αριστοτέλης - Λάζαρος της Α΄τάξης, καθώς και ο μαθητής Κυπριώτης Βασίλειος της Γ' τάξης διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Οι Γεωργίου (2ος πανελλαδικά στην Α΄τάξη), Πρωτόγερος (17ος πανελλαδικά στην Α΄τάξη) και Κυπριώτης (22ος πανελλαδικά στην Γ' τάξη) θα τιμηθούν με βραβείο, ενώ οι Παπαδόπουλος (51ος) και Κωστελένος (60ος) θα τιμηθούν με έπαινο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.


Η μαθήτρια της Γ' τάξης Μπούρχα Βικτωρία πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά στην Γ' φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και θα είναι μέλος της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.


Η μαθήτρια της Γ' τάξης Μπούρχα Βικτωρία διακρίθηκε στην Β' φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και είναι υποψήφια στην Γ' φάση του διαγωνισμού από όπου θα επιλεγούν τα μέλη της ομάδας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.


Η μαθήτρια της Γ' τάξης Μπρίλλη Διονυσία - Δανάη διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" και θα είναι υποψήφια στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού από όπου θα επιλεγούν τα μέλη της ομάδας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής.


Οι μαθήτριες Αλατσάκη Φωτεινή, Ράλλη Άννα, Πολυμενάκου Δέσποινα - Θεοδώρα διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό "Το παιδί Θύμα του Ολοκαυτώματος" του Υπουργείου Παιδείας δημιουργώντας το βίντεο "Το παιδί και το Ολοκαύτωμα" και θα κληθούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.


Ο Παπαδάκης Κωνσταντίνος, απόφοιτος του Λυκείου της Ιωνιδείου το 2016, βραβεύτηκε από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους της Περιφέρειας Πειραιά. Η βράβευση έγινε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής από την Eurobank.


Η μαθήτρια της Α' τάξης Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία βραβεύτηκε στον 4ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.


Οι μαθητές Παπαδόπουλος Θεόδωρος και Βασιλείου Ευτυχία της Α' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στην 2η φάση του 22ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής (Διαγωνισμός "Αρίσταρχος") και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ίππαρχος").


Οι μαθήτριες Βασιλείου Ευτυχία και Τζέρμπου Ειρήνη - Μαρία της Α' τάξης του Λυκείου της Ιωνιδείου πέτυχαν στον Διαγωνισμό Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Αρχιμήδης").


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την πέμπτη θέση ανάμεσα σε 46 σχολεία στον τελικό διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 28 Ιανουαρίου 2017 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αγίων Αναργύρων. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Βαγιανό Απόστολο, Βολίκα Αναστασία και Τουντουλίδη Νικόλαο.


Οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στο Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"): Α΄ τάξη: Βασιλείου Ευτυχία, Γεωργίου Χαρίδημος, Κωστελένος Αριστοτέλης, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Πρωτόγερος Ιωάννης, Σταμούλης Μιχαήλ, Στρωτου Μαριάνθη, Τζέρμπου Ειρήνη-Μαρία, Β΄τάξη: Βαγιανός Απόστολος, Γ΄τάξη: Δήμος Αντώνιος, Κουτσοπετρας Κωνσταντίνος, Κυρίμης Σπυρίδων, Λάμπρου Μαρία Ειρήνη, Μηλας Ιωάννης, Σαπουντζάκης Γεώργιος.


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 26 σχολεία στον Τοπικό Προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στο ΕΚΦΕ Νίκαιας. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Βαγιανό Απόστολο, Βολίκα Αναστασία, Τουντουλίδη Νικόλαο και Αθανασάκη Παύλο. Η ομάδα προκρίθηκε στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος ο οποίος θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων και ο νικητής του οποίου θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Δανία, τον Μαΐο του 2017.


Το Λύκειο της Ιωνιδείου, με επικεφαλής τον μαθητή Γκλιάτη Ελευθέριο, προκρίθηκε στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Astro Pi. Στην φάση αυτή, χρησιμοποιώντας προγραμματισμό σε γλώσσα Python και ένα Rasberry Pi ειδικά διαμορφωμένο με σειρά αισθητήρων, η ομάδα θα σχεδιάσει ένα επιστημονικό πείραμα, το οποίο, αν επιλεγεί, θα εκτελεστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Ο μαθητής του τμήματος Β2 Στέλιος Μαρίνης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό itf που διεξάγεται στην Άντρια της Ιταλίας. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχολικό έτος 2015-16

Oι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στο Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"): Α΄ τάξη: Βαγιανός Απόστολος, Βολίκα Αναστασία, Β΄τάξη: Κουγιουμτζή Ελένη, Κουρτίδου Άννα, Κουτσόπετρας Κων/νος, Πράσινος Νικόλαος, Σεψάς Νικόλαος, Τζουβελέκης Δημήτριος-Άγγελος, Γ΄τάξη: Αραβανής Δημήτριος, Βαγιανός Αλέξιος, Λάτση Κων/να, Τερζόγλου Αθηνά.


Ο μαθητής Βολίκας Μάρκος, πέρασε πρώτος στη σχολή  ΠΛηροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχολικό έτος 2014-15

Ο μαθητής Βολίκας Μάρκος, της Γ' Λυκείου, στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής κατετάγη 8ος και επελέγη να συμμετάσχει στο camp προετοιμασίας για την δημιουργία της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής η οποία θα λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.


Ο μαθητής Διονύσης Γαζής, της Γ' Λυκείου, κατέλαβε την πρώτη θέση στην τελική (Γ') φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Βιολογίας και  θα είναι στους  τέσσερις μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2015 στο Άαρχους της Δανίας.


Ο μαθητής Διονύσης Γαζής, της Γ' Λυκείου, προκρίθηκε στην Γ' (τελική) φάση του διαγωνισμού Βιολογίας που θα γίνει στις 6 Απριλίου 2015, με σειρά κατάταξης 9ος.


Η ομάδα των μαθητών/τριών του Λυκείου της Ιωνιδείου που συμμετείχε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την παραγωγή βίντεο για το Ολοκαύτωμα διακρίθηκε με το βίντεο «Κι΄η αχτίδα του ήλιου γίνηκεν, ιδέστε ο μίτος του θανάτου». Το βίντεο ετοίμασαν οι παρακάτω μαθητές/τριες της Β Λυκείου: Μεϊντή Χριστίνα, Ναμέρ Διονυσία και Πλώτας Στέφανος με την καθοδήγηση των καθηγητριών του σχολείου μας Δημακοπούλου Αλεξάνδρας και Μαυρογιάννη Αδαμαντίας. Οι παραπάνω μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Υπουργείο για όλες τις βραβευμένες συμμετοχές και διακρίσεις του διαγωνισμού στο Άουσβιτς  - Μπιρκενάου (Πολωνία) στις αρχές Μαΐου (1-3 Μαΐου 2015).


Ο μαθητής Βολίκας Μάρκος, της Γ' Λυκείου, προκρίθηκε στην Γ' (τελική) φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής που θα γίνει στις 5 Απριλίου 2015, με σειρά κατάταξης 1ος.


Η ομάδα της Α’ λυκείου της Ιωνιδείου κατέλαβε την πρώτη 1θέση ανάμεσα σε 15 σχολεία από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής στον διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας INTER.E.ST που διοργανώθηκε από τη διεθνή φοιτητική ένωση AISEC (τμήμα Πανεπιστημίου Πειραιά).. Η επιχειρηματική ιδέα που υπέβαλε  η ομάδα στο διαγωνισμό,  (πρακτορείο νταντάδων NaniNanny) έκλεψε τις εντυπώσεις του κοινού και συγκέντρωσε εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού κόσμου. Μέλη της ομάδας ήταν οι Λάμπρου Μαρία Ειρήνη, Λυράκου Μαίρη, Μπρίλλη Δανάη, Παμπούκος Ευγένιος, Σμυρνιωτάκη Ερωφίλη, Σταγάκη Ιοκάστη και Χριστοφορίδου Ιφεγένεια. Υπεύθυνη για τον συντονισμό και την προετοιμασία της ομάδας ήταν η φοιτήτρια διοίκησης επιχειρήσεων Zhangxi qu από την Κίνα, η οποία ήρθε στην Ελλάδα ειδικά για αυτό το σκοπό, ενώ υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κύριος Μππυλτζής.


Οι μαθητές Γαζής Διονύσιος, Βολίκας Μάρκος, Βάβουλας Κωνσταντίνος και Μπενετάτος Αλέξανδρος από τον Όμιλο Ρομποτικής του Λυκείου της Ιωνιδείου συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και κατέκτησαν την 1η θέση στην κατάταξη. Το Φεστιβαλ πραγματοποιήθηκε ως πρωτοβουλία του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 13-14 Δεκεμβρίου 2014. Η ομάδα της Ιωνιδείου επέλεξε να διαγωνιστεί με το ρομπότ της στη δοκιμασία με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, στοχεύοντας σε υψηλότερη τελική βαθμολογία.  Πολυμεσικό υλικό από τη διοργάνωση θα βρείτε εδώ.


Δύο μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Βιολογίας: Ο Διονύσης Γαζής, της Γ' Λυκείου, προκρίθηκε στη Β' φάση του διαγωνισμού Βιολογίας που θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2015 με σειρά κατάταξης 9ος (βαθμός 89/100) σε 671 συμμετέχοντες. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, της Β' Λυκείου, προκρίθηκε επίσης στη Β' φάση του διαγωνισμού Βιολογίας με σειρά κατάταξης 9ος (βαθμός 91,5/100) σε 1117 συμμετέχοντες.


Ο Βαγιανός Αλέξιος, της Β' Λυκείου, είναι επιτυχών στο Διαγωνισμό Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπου πήρε Β' Βραβείο σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, ενώ προκρίθηκε και για την επόμενη, τελική, φάση (Διαγωνισμός "Αρχιμήδης").


Η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου διακρίθηκε, κατακτώντας την πέμπτη θέση, στον Τελικό Νοτίου Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 7 Φεβρουαρίου 2015 στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω (6ο Λύκειο Αιγάλεω). Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Μπενετάτο Αλέξανδρο, Χαραλαμπίδου Χρύσα, Γεωργακόπουλο Ανδρέα και Βαγιανό Αλέξιο. Η κατάταξη των σχολείων βρίσκεται εδώ.


Ο Βαγιανός Αλέξιος, της Β' Λυκείου, πέτυχε στον διαγωνισμό Euroscola και συμμετείχε στην αποστολή για ημερίδα που θα πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, από 28/1/2015 έως 30/1/2015, μαζί με μαθητές από όλη την Ελλάδα.


Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον Τοπικό Προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 6 Δεκεμβρίου 2014 στο Λύκειο Καλλίπολης (ΕΚΦΕ Πειραιά). Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Μπενετάτο Αλέξανδρο, Χαραλαμπίδου Χρύσα, Γεωργακόπουλο Ανδρέα και Βαγιανό Αλέξιο. Η ομάδα προκρίθηκε στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω και ο νικητής του οποίου θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Αυστρία, τον Απρίλιο του 2015.


Oι παρακάτω μαθητές του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι επιτυχόντες στο Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και προκρίνονται για την επόμενη φάση (Διαγωνισμός "Ευκλείδης"):

1. Βαγιανός Α., 2. Γεωργοπούλου Π.Μ., 3. Κουγιουμτζή Ε., 4. Κουτσόπετρας Κ., 5. Μπαλοδήμα Π., 6. Σαπουντζάκης Γ., 7. Σαπουντζάκης Χ., 8. Σέψας Ν., 9. Τόφαλος Φ., 10. Τερζόγλου Α., 11. Αραβανής Π., 12. Χόρτης Χ.

Σχολικό έτος 2013-14

Οι μαθητές της Α' Λυκείου Βαγιανός Αλέξιος και Μπενετάτος Αλέξανδρος διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για το 2014, καταλαμβάνοντας την 8η και 95η θέση αντίστοιχα.


Ο μαθητής της Γ' Λυκείου Βαλινδράς Ιωάννης έγινε δεκτός με υποτροφία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ (Pennsylvania State University - Penn State), το οποίο βρίσκεται στην 54η θέση της παγκόμιας κατάταξης (Academic Ranking of World Universities).

Ομάδα μαθητών της Β' τάξης συμμετείχε στον Διαγωνισμό Προγραμμάτος Επιχειρηματικότητας INTER.E.S.T. του AIESEC του Πανεπιστημίου Πειραιά που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στην αιθούσα εκδηλώσεων του Saint Paul Πειραιά και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο της διοργάνωσης. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές: Γιαννακός Δημήτρης, Χαμακιώτης Άγγελος, Λιτσαρδοπούλου Αναστασία, Ταβλάς Ανδρέας, Γιαννουλάτος Μάκης, Τόμπρου Δήμητρα, Κούκου Ντίνα, Μάρτου Σοφία, Νομικός Μανώλης, Πεϊμανίδης Συμεών, Χάλαρη Μάρω. Υπεύθυνες επιτηρήτριες της ομάδας ήταν η κυρία Αλεξάνδρα Φυττά και η κυρία Debora Soeiro.

 
Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Ψωμά Κωνσταντίνα διακρίθηκε στην τελική φάση ("Αρχιμήδης") του πανελλήνιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), κερδίζοντας το τρίτο μετάλλιο. Για την επιτυχία της αυτή βαραβεύθηκε την Κυριακή 23/2/2014. Οι βραβεύσεις των διακριθέντων μαθητών έγιναν στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι παρακάτω μαθητές της Α' Λυκείου διακρίθηκαν στην 2η φάση ("Ευκλείδης") του πανελλήνιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και προκρίθηκαν στην 3η και τελική φάση ("Αρχιμήδης"):

1. Βαγιανός Αλέξιος,    2. Μπενετάτος Αλέξανδρος,     3. Τερζόγλου Αθηνά,     4. Ψωμά Κωνσταντίνα


Η εργασία των μαθητών της Β' τάξης Κοντονικολή Νικόλαου και Γεωργακοπούλου Λιλάντης  "Διερεύνηση μεταβλητών που επηρεάζουν τον φθορισμό και τα φάσματα απορρόφησης και εκπομπής των ουσιών μερκουροχρώμ και tonic water" έχει γίνει δεκτή για παρουσίαση στο τμήμα των αφισών (poster) στο συνέδριο ACSTAC το οποίο  θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου 2014 στο κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του CERN και του EPS (European Physical Society).

Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Στέλλα Στεργιάδου διακρίθηκε κερδίζοντας έπαινο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη" ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2014. Η απονομή θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  

Η ομάδα της Ιωνιδείου συμμετείχε και διακρίθηκε (κατακτώντας την 10η θέση ανάμεσα στα σχολεία της Νοτίου Ελλάδας) στον τελικό Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 18 Ιανουαρίου 2014 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδελφείας. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Γαζή Διονύσιο, Καντάρη - Τζαβέλλα Σταμάτη και Τσιφάκη Πέτρο. 

Η ομάδα της Ιωνιδείου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Λύκειο Καλλίπολης (ΕΚΦΕ Πειραιά). Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Γαζή Διονύσιο, Καντάρη - Τζαβέλλα Σταμάτη, Παυλοπούλου Καλλιόπη - Έλλη και Τσιφάκη Πέτρο.  


Oι παρακάτω μαθητές είναι επιτυχόντες στο Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας:

Από την Α' τάξη: 1) Βαγιανός Αλέξιος, 2) Βασταρδή Δέσποινα, 3) Κουρσάρης Δημήτριος, 4) Λάτση Κωνσταντίνα, 5) Μιχελόγγονα Μαριάννα, 6) Μπενετάτος Αλάξανδρος, 7) Στεργιάδου Στέλλα, 8) Τερζόγλου Αθηνά, 9) Ψωμά Κωνσταντίνα.

Από την Γ' τάξη: Μπενάκης Κωνσταντίνος.


Η ομάδα ρομποτικής της Ιωνιδείου, αποτελούμενη από τους μαθητές Βάβουλα Κωνσταντίνο, Βολίκα Μάρκο και Γαζή Διονύσιο, κατέλαβε την 26η θέση σε σύνολο 73 συμμετοχών στην Διεθνή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας μεταξύ 17 και 23 Νοεμβρίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ


Η μαθήτρια  Σώρα Μαρία της Γ΄ τάξης του σχολείου μας σημείωσε δύο πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ως μέλος της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης, κερδίζοντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στις διοργανώσεις που συμμετείχε. Πιο συγκεκριμένα, α) κατέλαβε την πρώτη θέση στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων (κάτω των 17 ετών) που διεξήχθη από 1 έως  8 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη β) κατατάχτηκε τρίτη στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών (20 ετών) που διεξήχθη στον Βόλο από 20 έως 25 Αυγούστου 2013. 

Παλαιοτερες διακρισεις