Εκπαιδευτικο Προσωπικο

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του Λυκείου της Ιωνιδείου είναι, ως επί το πλείστον, τοποθετημένοι στο σχολείο με πενταετή θητεία. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στο σχολείο πριν το 2012, αξιολογήθηκαν την σχολική χρονιά 2012-13 για τα παιδαγωγικά, επιστημονικά και υπηρεσιακά τους προσόντα, με κριτήρια τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται από το 2013 και μετά, αξιολογούνται σε αντίστοιχα κριτήρια, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ, ανταγωνιστικά με όλους τους υποψήφιους για κάθε θέση. Ένας μικρός αριθμός εκπαιδευτικών είναι αποσπασμένοι για ένα έτος στο Λύκειο της Ιωνιδείου, αλλά και αυτοί, ως επί το πλείστον, έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση σε σχέση με όλους τους υποψήφιους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-20

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδικεύσεως και Διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο της Εισαγωγής και Ερμηνείας Καινής Διαθήκης. Παρακολούθησε σεμινάρια Κριτικής Έκδοσης Βυζαντινών Κειμένων στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway College). Διδάσκει από το 2001 στην ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση, και από το 2008 στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Έχει συνεχή συμμετοχή με ανακοινώσεις και άρθρα σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

ΣΙΑΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Ο κ. Βαρθαλίτης είναι Δρ. Φιλοσοφίας. Σπούδασε κλασσική και σύγχρονη φιλολογία στην Αθήνα και τη Χαϊδελβέργη.

ΚΟΚΟΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

 

ΑΡΕΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

 

ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Ο Βασίλης Μπακούρος, γεννημένος στην Αθήνα, είναι αριστούχος πτυχιούχος (1988) και αριστούχος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1998). Το 1991 εκλέχθηκε ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος (ΕΜΥ) στον Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α, όπου και εκπόνησε τη διατριβή του επί διδακτορία. Έχει υπηρετήσει στην ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση (1991-1999) και στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση στην επαρχία (1999-2001). Από το 2002 υπηρετεί  στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν στους λόγιους της Τουρκοκρατίας γενικότερα και ειδικότερα στην πνευματική κίνηση του Γένους μετά την Άλωση, με έμφαση στη δράση των αριστοτελικών λογίων και στα διδασκόμενα κείμενα στα σχολεία των Ελληνορθοδόξων. Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων μελετών και άρθρων (όπως εδώ και εδώ). Το 2015 δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό/ιστολόγιο Rum Millet για την επιστημονική διερεύνηση του Ελληνορθόδοξου Γένους. Το τελευταίο βιβλίο του ονομάζεται Η ρητορική του μίσους (2017).

ΤΖΑΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Η Κατερίνα Τζάμου σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1984-1988) και στο Πανεπιστήμιο Paris I, Panthéon-Sorbonne στο Παρίσι (1989-1995), όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ στις 11/1/1996. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχείων του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής  στο Παρίσι (1990-1992), στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Κέντρο Georges Pompidou (1993-1994) και στο Γραφείο Ερευνών Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής της Ακαδημίας Αθηνών (2009-2012). Δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» (2002-2011). Εργάστηκε ως εμπειρογνώμων - ειδική επιστήμων σε προγράμματα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Συνέταξε εκπαιδευτικούς φακέλους για έξι μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Διδάσκει στην Μέση Εκπαίδευση από το 1995. Εκτενές Βιογραφικό: εδώ  Ιστοσελίδα: εδώ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 

ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 

ΡΑΠΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΟΣ

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ

Ο κ. Παπαδάκης έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει Διδακτορικό στην Πυρηνική Φυσική. Διδάσκει από το 1999 στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ έχει διατελέσει για 19 χρόνια επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Έχει επίσης διδάξει για 3 χρόνια στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής για 7 χρόνια σε ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και της Ελλάδας. Ήταν μέλος της ομάδας του Υπουργείου Παιδείας που ολοκλήρωσε το έργο της δημιουργίας εργαστηρίων φυσικών επιστημών σε περισσότερα από 1100 γενικά λύκεια. Έχει 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτή και πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια.

ΠΑΣΧΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ

Ο κ. Πάσχος φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε Master από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν των ΗΠΑ (UT-Austin) και διδακτορικό δίπλωμα από τον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει λάβει και Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Φ.Π.Ψ.) στην Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου (κατεύθυνση Εκπαιδευτικής Πολιτικής). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν η Κβαντική Κοσμολογία. Έχει λαβει υποτροφίες απο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και από το Ίδρυμα Fullbright. Από το 2000 εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αρχικά στην ιδιωτική (Λύκειο Βάσκα και American Community Schools of Athens) και από το 2006 στη δημόσια.

ΣΑΡΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΦΥΣΙΚΟΣ

 

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΧΗΜΙΚΟΣ

Η κ. Μητσοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα από το ίδιο τμήμα στην Φυσικοχημεία με ειδικότητα στην φυσικοχημική μελέτη βιοϋλικών με χρήση Φασματοσκοπίας και Διαφορικής Θερμικής Ανάλυσης (DSC). Είναι κάτοχος Διπλώματος Οινολογικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει εισηγήσεις σε πανελλήνια συνέδρια θερμικής ανάλυσης. Είναι εκπαιδευτικός στην δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2003.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ

 

ΝΙΑΡΧΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ

 

ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΒΙΟΛΟΓΟΣ

Η κ. Πάντου είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Βασ. Βιολογία - Γενετική από το ίδιο πανεπιστήμιο και Διδακτορικό Δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα "Γενετικές μελέτες στο πολλαπλούν μυέλωμα κατά την διάγνωση και εξέλιξη της νόσου". Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, από το Ινστιτούτο Marie Curie και από το Ινστιτούτο Sanger του Cambridge. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και έχει κάνει εισηγήσεις σε ευρωπαϊκά συνέδρια και είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2009.

ΓΚΟΝΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Η κ. Γκόντα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Master of Arts in Applied Linguistics) του Πανεπιστημίου του Essex, U.K. Διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ατό το 1991 και στο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά από το 2008.

ΜΕΓΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Η κ. Μέγα είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιτημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Arts)   στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένη Γλώσσα  από το Saint Michael’s College της πολιτείας Vermont, U.S.A.  Έχει προϋπηρεσία τόσο στη Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1999. Το 2012 παρουσίασε διδακτικές προτάσεις  με τίτλo “Challenging Teaching Techniques“ σε  ημερίδα  που διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικού κύκλου μαθημάτων σε θέματα διδακτικής της Αγγλικής Γλώσσας. Από το 2009 διδάσκει στο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ ΗΛΙΑΝΑ, ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Η κ. Τζεβελέκου αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής και Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακό στην Γλωσσολογία και Β΄ πτυχίο στην Υπολογιστική Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού 7 (Jussieu). Τη δεκαετία 1986 – 1996 εργάστηκε ως ερευνήτρια-γλωσσολόγος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μηχανικής μετάφρασης EUROTRA και στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου (ΙΕΛ). Διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1996.

ΜΠΟΥΛΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Ο κ. Μπουλτζής είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει μεταταπτυχιακά διπλώματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το London School of Economics (LSE) και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οικονομική επιστήμη. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά στις εφαρμογές της θεωρίας παιγνίων στα δημόσια οικονομικά. Διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2007. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα.

ΓΚΟΥΒΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

Η κ. Τσακανίκα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου, στην κατεύθυνση «Νεότερη Ιστορία». Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή, στο τμήμα Κοινωνιολογίας  (τομέας Νεοελληνικής Κοινωνίας) του Παντείου, με θέμα: «Ο δημόσιος διάλογος κατά την οθωνική περίοδο:  ο λόγος των Αγωνιστών και ο λόγος περί Αγωνιστών στον ελληνικό Τύπο».  Διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2003.

ΚΥΡΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

ΠΛΥΤΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

ΜΟΥΓΙΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

Εκπαιδευτικοι προηγουμενων ετων (ετη 2002-2019)

Μπορείτε να δείτε τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν προηγούμενα έτη εδώ.