Παλαιοτερες Διακρισεις μαθητων

Σχολικό έτος 2012-13


Ευρωκοινοβούλιο Νέων

O μαθητής της Β΄Τάξης Βαλινδράς Ιωάννης, έλαβε μέρος στην 27η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής από Ευρωκοινοβούλιο Νέων Ελλάδος και διακρίθηκε ανάμεσα σε 170 μαθητές, ώστε να λάβει μέρος το επόμενο σχολικό έτος σε ευρωπαϊκό συνέδριο στο εξωτερικό. Περισσότερα.


Βουλή των Εφήβων

Ο μαθητής της Β τάξης Θεοφανόπουλος Παναγιώτης,  επιλέχθηκε στην 3η θέση της περιφέρειας Α΄ Πειραιά και θα συμμετέχει ως τακτικός έφηβος βουλευτής στη ΙΗ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων. Η καθηγήτρια σύνδεσμος: Γεωργαντή Αικατερίνη


EUROSCOLA 14-02-2013

 «Η συμβολή του Ευρωκοινοβουλίου στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».Μαθητές που διακρίθηκαν : Καραμιχάλη Σταυρούλα  Γ2, Δραγώνας Σωτήρης Β1, Υπεύθυνη καθηγήτρια : Γεωργαντή Αικατερίνη. Για να παρακολουθήσετε την ερώτηση της μαθήτριας Καραμιχάλη Σταυρούλας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πατήστε εδώ. Περισσότερα


Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου πραγματοποιήθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Πειραιά η τελετή βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στον προκριματικό γύρο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών (EUSO). Συμμετείχαν μαθητές από πολλά σχολεία του Πειραιά. Οι μαθητές του κάθε σχολείου παρουσίασαν την άποψή τους για τα πειράματα των φυσικών επιστημών στο σχολείο.

Η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 200 μαθητές του σχολείου σχετικά με τις απόψεις που έχουν για τα πειράματα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα ενόψει της τελετής βράβευσης.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρουσίαση και βραβεύθηκαν ήταν: Από την Α' τάξη οι Κανάτα Ελένη και ο Καντάρης - Τζαβέλλας Σταμάτης Μάριος και από την Β' τάξη οι Κρητικού Μαρία Παρασκευή, Ιωαννίδου Δήμητρα και ο Ευθυμιάδης Νίκος (ο τελευταίος εκπροσωπόντας τον Όμιλο Φυσικοχημείας του Λυκείου). Ερωτηματολόγιο παρουσίαση


Διαγωνισμός Μαθηματικών

O μαθητής Χόρτης Χαρίλαος του Α4 πέρασε τη δεύτερη φάση, δηλαδή τον μαθηματικό διαγωνισμό "Ευκλείδης" και προχώρησε στην τρίτη φάση δηλαδή στον διαγωνισμό "Αρχιμήδης".


EUROSCOLA

Οι μαθητές μας που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό Εuroscola είναι οι: Δράγωνας Σωτήρης (Β2) και η  Καραμιχάλη Σταυρούλα (Γ2). Οι μαθητές μας αποτελούν μέλη της οκταμελούς ομάδας μαθητών της Διεύθυνσης Πειραιά, που θα συμμετάσχουν στην εκπροσώπηση της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής στο Στρασβούργο, στην ημερίδα Euroscola που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την 14 Φεβρουαρίου 2013. Η φιλόλογος κ. Κατερίνα Γεωργαντή προετοίμασε και οργάνωσε την ομάδα των 20 μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με πολύ ικανοποιητική παρουσία.


Διαγωνισμός Μαθηματικών

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 73ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012. Στον Πειραιά το εξεταστικό κέντρο ήταν στο σχολείο μας και τη διοργάνωση την είχε αναλάβει το ΠΠ ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής. Από το σχολείο μας πέρασαν στην επόμενη φάση οι μαθητές της A Λυκείου Αναστασόπουλος Μάριος, Αραβανής Πέτρος, Βενετσιάνου Νεφέλη Κλεοπάτρα, Βολίκας Μάριος, Γαζής Διονύσιος, Δεμιτζόγλου Μιχαήλ, Κανάτα Ελένη, Παύλου Φίλιππος, Τσαγκαρης Χρήστος, Τσιφάκης Πέτρος, Χόρτης Χαρίλαος και από την Β΄Λυκείου ο μαθητής Λεράϊ Θανας. Η επόμενη φάση του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» θα γίνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στις 09.00-12.00 πμ., στον οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού "ΘΑΛΗΣ". Ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί από την ΕΜΕ


Σχολικό έτος 2011-12

 

Ο μαθητής του τμήματος Γ3   Βαγγέλης Μοντσενίγος πέρασε στην τέταρτη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής και  έγινε μέλος της Ολυμπιακής ομάδας.

Στα τέλη του Ιουνίου θα γίνει η επιλογή των 5 βασικών και 5 αναπληρωματικών της Ολυμπιακής Ομάδας για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας που θα γίνει στη Βραζιλία.


To Σάββατο 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Τοπικός Προκριματικός Διαγωνισμός για την  «10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – European Union Science Olympiad – EUSO 2012», στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ Καλλίπολης. Από το διαγωνισμό προκρίθηκαν 2 ομάδες, που θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα. Οι μαθητές του σχολείου μας που προκρίθηκαν στην 2η φάση είναι οι: Δασκαλάκη Φιλιώ, Κακαβέλου Μαρίνα και Κωνσταντακάκης Δημήτριος.


Σχολικό έτος 2009-10

Οι πέντε Έλληνες Μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 41η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2010 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας (17-25 Ιουλίου 2010), διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν με Εύφημες Μνείες διαγωνιζόμενοι σε ιδιαίτερα απαιτητικά θεωρητικά θέματα και σε πειραματικές πρακτικές, σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Ανάμεσα τους ήταν και ο μαθητής της Γ' Λυκείου Δημήτριος Ματακιάς


Ο μαθητής του τμήματος  Β4  Ρίτσης Αντώνιος  του  Ιωάννη, ο οποίος συμμετείχε  στο πρόγραμμα  της Βουλής    των Εφήβων , αρίστευσε και επελέγη  από  δημόσια  κλήρωση, η οποία  διεξήχθη  στη Βουλή  των Ελλήνων την Δευτέρα  14  Ιουνίου 2010, τακτικός  Έφηβος Βουλευτής  της ΙΕ' Συνόδου (2009-2010).


Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Θανάσης Σώρας διακρίθηκε στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ποίησης,  ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2009. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ οργανώνεται από την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Θανάσης Σώρας έλαβε τον α΄ έπαινο και κατέλαβε την τέταρτη θέση (μετά τα τρία βραβεία) ανάμεσα σε 560 διαγωνιζόμενους. Ο Θανάσης γράφει συστηματικά και ήδη είναι κοντά στο να συγκεντρώσει την πρώτη ποιητική συλλογή του. Η ποίησή του διακρίνεται από λυρισμό που ισορροπεί ανάμεσα στην παρνασσική-συμβολιστική κομψότητα της μορφής και τη μοντερνιστική δωρικότητα. Η θεματική του μαρτυρά την υπαρξιακή αναζήτηση και την αγωνία για τον προσδιορισμό της ταυτότητας. Στο διαγωνισμό συμμετείχε με το ποίημα «Όρκος ονειρικής τιμής».


Ο μαθητής Σοφικίτης Στυλιανός Γεώργιος του τμήματος Α4 διακρίθηκε στο διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό Ελλάς», που απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις στα μαθηματικά.


Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ευκλείδης 2010

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ευκλείδης 2010. Επιτυχών ήταν ο μαθητής του σχολείου μας Ματακιάς Δημήτριος από την Γ' Λυκείου


Στις 17 Ιανουαρίου 2010 έγινε η βράβευση των 10 πρώτων επιτυχώντων του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2009.    Ο μαθητής μας Δημήτριος Ματακιάς πήρε το πρώτο βραβείο στην Β' Λυκείου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑΛΗΣ 2010

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ 2010. Επιτυχόντες ήταν οι μαθητές του σχολείου μας: Ματακιάς Δημήτριος από την Γ' Λυκείου, η Χαλβατζή Σταυρούλα από την Β' Λυκείου και η Σκιαδαρέση Ελένη από την Α' Λυκείου.


Σχολικό έτος 2008-09

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 2009

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2009, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 14/3/2009. Ο μαθητής του σχολείου μας Δημήτρης Ματακιάς κατατάχθηκε πανελλαδικά πρώτος στο διαγωνισμό της Β΄ τάξης Λυκείου. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης είχε καταλάβει πέρσι την 9η θέση στον αντίστοιχο διαγωνισμό για την Α' Λυκείου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑΛΗΣ 2009

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ 2009. Επιτυχόντες ήταν οι μαθητές του σχολείου μας Γιακιντζή Βάγια, Λαζάρου Ευάγγελος και Ματακιάς Δημήτριος.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2009

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Β' Φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Ο μαθητής του Σχολείου μας Παπάς Χαρίλαος βρέθηκε στη 12η θέση της κατανομής.